Loading...

Archives

Rólunk

Céljaink

A famíves hagyományok felkutatása, megismerése és megismertetése, megőrzése, ápolása, élő műhelyek kialakítása, a szabadidő kulturált, közösségi eltöltése.

A famíves mesterségek szerszámainak gyűjtése, ezekből gyűjtemény létrehozása és bemutatása, használatuk elsajátítása, a hagyományos technikák megismerése, megőrzése és továbbadása az ifjúságnak.

A famíves kultúra tudományos igényű kutatása, dokumentálása, rendszerezése és bemutatása. Együttműködés múzeumokkal, oktatási és tudományos intézményekkel.

A famívesség fellelhető értékeinek gyűjtése, restaurálása, bemutatása. A famíves társadalom életvitelének, szokásainak, ünnepeinek megismerése és megismertetése. A céhhagyományok megismerése, bemutatása és értékeinek átmentése mind a jelen érdeklődök, mind az utókor számára.

Szakkörök, szakmai technikai bemutatók szervezése, alkotótelep kialakítása, új értékek teremtése.

Az egyesület céljainak elérése érdekében pályázatokon való részvétel.

Kiállításokon történő egyéni és csoportos megjelenés elősegítése, támogatása és megszervezése.

Más hazai és külföldi szervezetekkel, intézményekkel, szakemberekkel kapcsolatok megteremtése és együttműködés az egyesület céljainak elérése érdekében.

Az Egyesület feladata:

az Egyesület tagjainak és a tevékenységben részt vevő, vagy az iránt érdeklődő más személyeknek, a magyar famívesség hagyományainak, fellelhető eszközeinek megóvására, természetszeretetre, közösségi tevékenységre, egészséges életmódra való nevelése.

Dokumentumok:

Magyar Famíves Céh Alapító Okirat