Rólunk

A Magyar Famíves Céhről

Az Egyesület tagjainak és a tevékenységben részt vevő, vagy az iránt érdeklődő más személyeknek, a magyar famívesség hagyományainak, fellelhető eszközeinek megóvására, természetszeretetre, közösségi tevékenységre, egészséges életmódra való nevelése.

Céljaink

L

Hagyományok felkutatása

A famíves hagyományok felkutatása, megismerése és megismertetése, megőrzése, ápolása, élő műhelyek kialakítása, a szabadidő kulturált, közösségi eltöltése.

L

Szerszámok gyűjtése

A famíves mesterségek szerszámainak gyűjtése, ezekből gyűjtemény létrehozása és bemutatása, használatuk elsajátítása, a hagyományos technikák megismerése, megőrzése és továbbadása az ifjúságnak.

L

A kultúra kutatása

A famíves kultúra tudományos igényű kutatása, dokumentálása, rendszerezése és bemutatása. Együttműködés múzeumokkal, oktatási és tudományos intézményekkel.

L

Értékek gyűjtése

A famívesség fellelhető értékeinek gyűjtése, restaurálása, bemutatása. A famíves társadalom életvitelének, szokásainak, ünnepeinek megismerése és megismertetése. A céhhagyományok megismerése, bemutatása és értékeinek átmentése mind a jelen érdeklődök, mind az utókor számára.

L

Értékteremtés

Szakkörök, szakmai technikai bemutatók szervezése, alkotótelep kialakítása, új értékek teremtése.

L

Kiállítások

Kiállításokon történő egyéni és csoportos megjelenés elősegítése, támogatása és megszervezése.

L

Nemzetközi Együttműködés

Más hazai és külföldi szervezetekkel, intézményekkel, szakemberekkel kapcsolatok megteremtése és együttműködés az egyesület céljainak elérése érdekében.

Nézze meg kiállításunk összefoglalóját

Tagjaink

Fekete György

Ferencz Zsolt

Markó József

Müller Imre

Müller Imréné

Nagyistók Julianna

Németh Ármin

Pék Attila

Recska Endre

Román Árpád

Szemerey Tamás

Szemerey Tamásné Szontagh Rita

Tiszteletbeli tagjaink

Czudar Éva

Alapító Okiratunk

További információk a Magyar Famíves Céh Egyesületről